Hvilke resultater får man med IPL? – Alvaskin

Skrevet av Stine Hallsten |  5 minutter lesetid

Hvilke resultater får man med IPL?

IPL-behandling har tatt Norge med storm, og flere kvinner tar det i bruk for å bekjempe uønskede hår. Det omtales som den største utfordreren til klinikker på lenge, fordi den kan gjøre samme jobben til en brøkdel av prisen.

IPL for intens pulserende lys. Lyset som sendes fra et IPL-apparat er et såkalt bredspektret lys som bidrar på en trygg og effektiv måte å sette hårsekkene i pausemodus.

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, så derfor skal jeg i denne artikkelen gjøre rede for når du kan forvente resultater med IPL-behandling.

Men først er det greit å vite hvem IPL-behandling vil gi gode resultater for, fordi det er ikke for alle.

INNHOLD

  • Hvem fungerer IPL på?
  • Resultater i tidligfase
  • Resultater i mellomfase
  • Resultater i sluttfasen
  • Vedlikeholdsfase
  • Oppsummering

Hvem fungerer IPL på?

Først er det viktig å nevne at IPL-behandling fungerer for de som har mørkere hår enn hud. Da vil IPL-behandling gi gode resultater hvis man fullfører behandlingsplanen på 12 uker.

Derimot vil det ikke fungere for de som har lik hårfarge som hudfarge. For at IPL skal fungere må hårsekkene ha en annen farge enn huden for at apparatet skal kunne varme opp kun hårsekken.

Det er derfor IPL-teknologien ikke er egnet for de mer mørkere hudtoner. Mørk hud inneholder mer melanin som absorberer mer enn den trygge og anbefalte mengden lysenergi fra apparatet.

Konsekvensene ved bruk av IPL på mørk hud er ubehag og forbrenning av hudoverflaten. Se denne oversikten for å se om din hudtone og hårfarge passer for IPL.

Så, passer du for IPL-behandling? Hvis ja, så skal vi i denne artikkelen lære deg mer om når du kan forvente resultater og i hvilke faser du vil oppleve det.

Etter tilstrekkelig med behandlinger vil man få silkemyke legger.

For å besvare dette spørsmålet har jeg valgt å dele det opp i fire faser som er tidlig-, mellom, slutt- og vedlikeholdsfase.

Det er viktig å merke seg  at resultater med IPL-apparat måles i andelen hår som vokser ut igjen. Et godt resultat er når ingen hår vokser ut igjen fra området som du har behandlet i 8-12 uker.

Oppnår du disse resultatene før sluttfasen så kan du hoppe til vedlikeholdsfasen. Hvis ikke, så kan du lese videre om resultatene i de neste fasene.

Resultater i tidligfase

I de første ukene med IPL-behandling vil man normalt ikke se store resultater. Det skyldes at IPL-behandling trenger tid for å sette alle hårsekkene i pausemodus. Før hver økt skal du barbere området, og du vil nok i starten merke at hårene kommer tilbake.

Det du må vite er at for hver behandling treffer du flere hårsekker, og det viktigste er å fortsette på behandlingsplanen og ikke stoppe.

De første resultatene med redusert hårvekst vil du oppleve i neste fase. Deretter vil resultatene bli bedre og bedre for hver uke.

Behandlingsrutine for Alvaskin IPL Hårfjerner.

Barbere. Før hver behandling må du barbere området du skal behandle med IPL-apparatet.

Intensitet. For best resultat bør du sette høy intensitet for å sette hårsekkene i pausemodus.

Behandle. Påse at du behandler området nøye slik at du får behandlet alle hårsekkene.

Resultater i mellomfase

I denne fasen vil du merke at de hårene du har barbert bort før hver økt har endret seg. De har blitt tynnere, mykere og er lett å nappe ut. Det betyr at flere hårsekker har blitt satt i pausemodus.

Du er på riktig vei mot å pause hårsekkene på lengre sikt. Nå er det viktig at du fortsetter med ukentlig behandlingen for å påse at alle hårsekkene blir behandlet, og du snart kan bli fri for håret.

Ulike moduser med Alvaskin IPL Hårfjerner.

Stamp Mode
. Denne modusen gir et blink hver gang du trykker på "Pulse"-knappen.

Glide Mode. Denne modusen blinker hvert halve sekund du holder "Pulse"-knappen inne.

Auto Mode. Denne modusen blinker hvert halve sekund uten å holde inn "Pulse"-knappen.

Resultater i sluttfase

Etter flere uker med IPL-apparat merker du nå at hårene du barberer bort faktisk ikke kommer tilbake. De få hårene som gjør det er lett å nappe ut.

Fortsett med ukentlig behandling frem til uke 12, og deretter er du klar for å bruke IPL-apparatet kun månedlig for å bevare resultatet ditt resten av livet.

Å behandle leggene med Alvaskin IPL Hårfjerner er enkel øvelse i Auto Mode.

Vedlikeholdsfase

Etter å ha fullført behandlingsplanen har du nå silkemyk og hårfri hud i de områdene du har behandlet.

Hårsekken er fullstendig i pausemodus fordi du har investert tid og krefter i dette. Nå kan du gå i gang med vedlikehold av området.

Vi anbefaler, avhengig av området, å behandle hver måned eller annenhver måned for å holde det fritt for hår. Eventuelt kan du høre med oss på support.

Gratulerer med din første IPL-behandling!

Oppsummering

Jeg håper du har lært en del om hvilke resultater du kan oppnå med IPL-behandling. Først lærte du at IPL-behandling fungerer for de med mørkere hår enn hud.

IPL-behandling består av et behandlingsløp med en ulike faser. I de ulike fasene kan du forvente forskjellige resultater.

I tidlig fase er det lite resultater, i mellomfasen endrer håret seg og i den siste fasen kommer ikke håret ut igjen. Deretter er det viktig å vedlikeholde for å påse at huden holder seg hårfri.

Den enkleste, mest effektive måten å fjerne uønsket hår:

Alvaskin® IPL Hårfjerner

2.699 kr

Fjern hår uten barberhøvler, voksing eller dyr behandling i klinikk. Få en silkemyk hud hele året med Alvaskin IPL Hårfjerner.

LES MER OM ALVASKIN IPL

Les også