Er hårfjerning med IPL trygt? – Alvaskin

Skrevet av Stine Hallsten |  6 minutter lesetid

Er hårfjerning med IPL trygt?

Iflere år har hårfjerning med laser vært forbeholdt sertifiserte behandlere i salonger. Apparatene var dyre, komplekse og krevde kurs for å håndteres på en forsvarlig måte. Dette er nå historie fordi hårfjerning med IPL er blitt tilgjengelig for oss vanlige kvinner. IPL står for intens pulserende lys, og dette sørger for langvarig hårfjerning med å stråle hårsekkene i hvilemodus. 

Men det du kanskje lurer på er om det er trygt? Det er jo tross alt sertifiserte behandlere som fjernet hårene på kvinnene før. Det skal du lære om ved å lese denne artikkelen.

IPL. Det står for intens pulserende lys, og apparater for hjemmebruk anvender en veldig svak puls av lys mot hårsekken under huden. Dette gjør hårsekken går i hvilemodus som gjør at håret vil stoppe å vokse i det området du bruker det på så lenge man fortsetter å bruke apparatet.

Er hårfjerning med IPL trygt?

Profesjonelle IPL-behandlinger har eksistert i 25 år, og ingen studier har indikert utbrudd av kreft, fertilitetsproblemer eller andre helseproblemer. Ingen alvorlige bivirkninger eller skader fra langvarig IPL-bruk er rapportert. IPL er utviklet i samarbeid med ledende hudleger og har blitt testet på over 5000 kvinner.

Selve teknologien er nå allerede i bruk verden over, og det er rapportert at over én million kvinner verden over bruker det i dag til å få silkemyk og hårfri hud.

Eksempelvis er det gjort en 25 års lang studie på IPL som sier at det er ikke funnet noen negative konsekvenser av bruk av IPL. TV2 Hjelper Deg har også omtalt teknologien, så det er ingen tvil om at IPL hårfjerning er trygt ved korrekt bruk. 

Viktig: Verifiser at hudtonen din er egnet for IPL
Det viktig å påse at hudtonen din er egnet behandling med IPL-lys før du starter behandlingen. Om du har en mørkere hudtone skal du ikke bruke apparatet. Fordi mørk hud inneholder mer melanin, vil den absorbere mer enn den sikre, anbefalte mengden lysenergi, noe som kan forårsake ubehag og kan føre til brennemerker på hudoverflaten. Hvis hudtonen din ikke er egnet til behandling med IPL-lys, skal du IKKE bruke Alvaskin IPL-hjemmelaseren. Se under hvilke hudtone som egner seg for IPL

Lysbasert hårfjerning gjør hårfjerning skånsomt med Alvaskin IPL Hårfjerner.

Kan jeg skade meg med IPL?

Først og fremst er styrken på IPL-apparat for hjemmebruk regulert på et trygt nivå. Det er for å sikre at man kan trygt kan bruke et apparat uten å ha sertifisering og at man kan bruke det selv hjemme. De pulserende lysstrålene har en bølgelengde på kun >470nm som betyr at de trenger så vidt under huden for kun å nå ned til hårsekkene.

Styrken i IPL-apparat er svakere og kortere enn salongene sine og det er ment som en sikkerhetsmargin som fjerner risikoen for brannskade eller smerte ved bruk hjemme. Det medfører at man må gjøre noen flere behandlinger med IPL enn laserbehandlinger i salong, men man oppnår det samme resultatet på et trygt vis. I tillegg er lyset fra IPL-apparatet ufarlig å se på.

Dersom du bruker apparatet til tross for at din hudtone ikke egner seg for bruk av IPL kan du imidlertid skade deg. Påse derfor alltid at du ikke har en for mørk hudtone før du setter i gang behandlingen.

Hvordan bruker man Alvaskin IPL Hårfjerner?

Hår. Start med å fjerne håret fra området du ønsker å behandle. Eksempelvis ved barbering, voksing eller epilator. Påse å gjøre det grundig.

Intensivitet. Velg intensiteten du ønsker på Alvaskin IPL Hårfjerner for din hud. For best mest resultat anbefaler vi å prøve litt høyere enn det du først tenker.

Blink. Trykk på knappen for å behandle området og da vil det komme et ufarlig lysglimt. Nå har du sendt en lysbølge mot hårsekkene i huden som snart vil gå i hvilemodus.

Neste. Beveg til neste området med Alvaskin IPL Hårfjerner og gjenta steg Blink til du har behandlet det området du ønsket å behandle.

Jeg har mørk hud. Kan jeg bruke Alvaskin IPL? Det korte svarte er NEI

IPL som benyttes i Alvaskin kan være en fantastisk måte å fjerne uønsket hår, men det er viktig å forstå at denne behandlingen ikke er egnet for alle hudtyper.

Personer med mørke hudtoner har en økt risiko for bivirkninger når de gjennomgår IPL-behandlinger.

Mørk hud har mer melanin, pigmentet som gir huden sin farge. IPL fungerer ved å sende lyspulser ned i hårsekkene for å ødelegge dem. Men når det er mer melanin i huden, kan lyset også absorberes av huden, noe som kan føre til uønskede bivirkninger som:

Hyperpigmentering: Dette kan forårsake mørke flekker eller endringer i hudfargen.

Brenning eller smerte: Mørk hud kan absorbere mer varme fra IPL-enheten, noe som kan føre til ubehag.

Risiko for arrdannelse: Dette er sjeldent, men det kan skje.

For å unngå disse risikoene, anbefaler vi sterkt at personer med mørke hudtoner søker råd fra en erfaren hudlege eller laserterapeut før de vurderer IPL-behandling.

Det finnes alternative metoder som kan være tryggere og mer effektive for mørk hud.

Er strålingen fra IPL farlig?

Nei, det er ikke farlig å stråle hårsekkene under huden med IPL så lenge du ikke har en for mørk hudtone som ikke egner seg for bruk av IPL. Som nevnt tidligere har det blitt forsket på konsekvensene av IPL de siste 25 årene. Denne store studien fant ingen negative konsekvenser ved bruk av IPL. Hvis du ønsker å lese oppsummeringen fra NHI, Norsk Helseinformatikk, så kan du lese deres artikkel om IPL hårfjerning og hjemmebruk ved å klikke her.

IPL hårfjerning er trygt så lenge du ikke har en mørk hudtone.

Oppsummert er IPL hårfjerning trygt så lenge man ikke har en for mørk hudtone. Det har blitt gjort studier over 25 år som bekrefter tryggheten ved å bruke IPL ved hjemmebruk. Strålen fra IPL-apparatet er regulert ned for å sikre at man ikke kan skade seg. Huden din er trygg og det er kun hårsekkene som blir satt i hvilemodus. I tillegg er det ikke farlig å sende lyspulser mot huden, og det sier også NHI.

Alvaskin bruker en nyskapende lysbasert teknologi som nevnt tidligere kalles IPL (Intense Pulsed Light), som bygger på teknologien brukt av profesjonelle skjønnhetssalonger. Alvaskin har tilpasset denne teknologien for sikker og effektiv bruk i ditt eget hjem.

Den enkleste, mest effektive måten å fjerne uønsket hår:

Alvaskin® IPL Hårfjerner

2.499 kr

Fjern hår uten barberhøvler, voksing eller dyr behandling i klinikk. Få en silkemyk hud hele året med Alvaskin IPL Hårfjerner.

LES MER OM ALVASKIN IPL