Hvilke hudtoner passer ikke for Alvaskin IPL, og hva skjer hvis man br

Skrevet av Stine Hallsten |  5 minutter lesetid

Hvilke hudtoner passer ikke for Alvaskin IPL, og hva skjer hvis man bruker det?

Iløpet av de siste tre årene så har det å gjøre permanent hårfjerning hjemmefra med Alvaskin IPL-hårfjerner blitt svært populært. Den lar deg få den silkemyke og glatte huden året rundt uten å betale i dyrt hos en klinikk, men heller gjøre hele behandlingen selv til 10 % av prisen. Men du kan dessverre ikke bruke apparatet hvis du har en mørkere hudtone (se tabell under).

IPL. Det står for intens pulserende lys, og apparater for hjemmebruk anvender en veldig svak puls av lys mot hårsekken under huden. Dette gjør hårsekken går i hvilemodus som gjør at håret vil stoppe å vokse i det området du bruker det på så lenge man fortsetter å bruke apparatet, gitt at huden er egnet for det.

Hva er IPL-teknologi og hvorfor er den ikke egnet mørk hud?

Før vi kan forstå hvorfor de med mørkere hudtoner ikke kan bruke Alvaskin, så må vi forstå hva apparatet gjør. Alvaskin IPL bruker en teknologi som bruker lysenergi til å treffe melaninet i hårfolliklene. Denne energien varmer opp melaninet og stopper håret fra å vokse. 

Dette er flott for mange, men når det kommer til de mørkere hudtoner kan det få konsekvenser fordi det er noen ulikheter som er viktig å være observant på hvis man vurderer Alvaskin.

Mørkere hudtoner har mer melanin, både i huden og håret. Når du bruker apparatet på mørkere hudtoner så vil lyset absorberes i huden istedenfor hårsekken fordi huden fanger opp alt lyset.

Dette bidrar til å overopphete huden og det kan gi alvorlige konsekvenser for huden din hvis du skulle finne på å gjøre dette, og det fraråder vi sterkt. Under er eksempel på hva som kan skje.

Hva slags bivirkninger kan bruk på feil hudtone forårsake? 

Først og fremst, så kan du oppleve hyperpigmentering. Det utarter seg som smertefulle brannsår som kan etterlate midlertidige eller permanente mørke flekker på huden din.

For det andre, kan du oppleve hypopigmentering der melaninet i huden reduseres. Dette kan resultere i misfargede, lyse områder som skaper en ujevn hudtone i huden din i etterkant.

I tillegg vil selve behandlingen være smertefull og ikke ha noe effekt. Det skjer fordi all lysenergien absorberes i huden istedenfor å treffe hårsekken.

Derfor fraråder vi alle med mørkere hudtoner å bruke Alvaskin IPL-hårfjerner da det kan gi alvorlige konsekvenser hvis du skulle bruke apparatet.

Og er du i tvil, så ikke bruk det.

Hva om jeg allerede har skadet meg eller kjøpt Alvaskin?

Hvis du allerede har kjøpt apparatet, så kan du sende det tilbake til oss og få tilbake pengene.

Kontakt oss på hello@alvaskin.com så hjelper vi deg med hele prosessen å sende tilbake apparatet.

Har du allerede skadet huden din, så anbefaler vi å ta kontakt med fastlegen din og be om henvisning til spesialist for å utbedre huden din snarest.

Dette betyr ikke at du ikke kan bli kvitt uønsket hårvekst, men du må se etter andre metoder for å oppnå dette på en trygg måte slik at du også tar vare på huden din samtidig.