Hvordan bruke et IPL-apparat? – Alvaskin

Skrevet av Stine Hallsten |  5 minutter lesetid

Hvordan bruke et IPL-apparat?

Imange år har IPL-apparat vært forbeholdt eksperter i klinikker. Timeprisen på slike behandlinger er fortsatt å regne som veldig dyre, men nå har endelig IPL-apparater blitt tilgjengelig for folk flest. Det betyr at hvem som kan helst kan kjøpe det til godkjent hjemmebruk.

Derfor ønsker vi å dele med alle som vurderer å investere i et IPL-apparat hvordan man bruker det. Merk at før du skal bruke apparatet er det viktig at du leser bruksanvisningen som medfølger. Vi vil i dette innlegget kun dekke hvordan man gjennomfører behandlingen.

INNHOLD

  • Hva er IPL, og fungerer det?
  • Hvordan bruker man et IPL-apparat?
  • Behandling av større områder
  • Behandling av små områder
  • Behandling av ansiktet
  • Oppsummering

Hva er IPL, og fungerer det?

Først om fremst står IPL for intens pulserende lys. Lyset som sendes fra et IPL-apparat er et såkalt bredspektret lys som bidrar på en trygg og effektiv måte å sette hårsekkene i pausemodus.

Det skjer ved at apparatet varmer hårsekkene opp via lys. Hårsekkene vokser i  ulike sykluser, og ved å gjenta behandlingen i 12 uker ukentlig vil man være sikker på å ha pauset hårsekkene i området.

Hårfjerning med IPL fungerer utmerket for de med mørkere hår enn hud. Da vil hårsekkene være lette å treffe med IPL, og man vil i større grad ha gode resultater. Hvis du ønsker å lese en artikkel om dette, så har vi skrevet om TV2 Helsekontrollen sin test av IPL-apparat her

Etter tilstrekkelig med behandlinger vil man få silkemyke legger.

Derimot fungerer det ikke for de med enten lys hud og lyse hår eller mørk hud og mørke hår. Da vil lyset spre seg utover huden, og alt lyset blir ikke fanget opp av den mørke hårsekken lengre.

Nå som du vet IPL-apparat fungerer er tilgjengelig for privatpersoner, så er det viktig at du vet hvordan du behandler deg på en fornuftig måte. Neste er å lære hvordan man bruker det, og du er ikke alene om å lure på hvordan man bruker et IPL-apparat.

Derfor kan vi i Alvaskin heldigvis dele våre beste tips til hvordan du kan bruke det best mulig. Vi starter først med hvordan du generelt bruker det, og deretter tar vi for oss ulik bruk for de vanligste kroppsdelene å behandle.

Hvordan bruker man et IPL-apparat?

Før du tar i bruk et IPL-apparat må du lese gjennom bruksanvisningen. Det er viktig at du har lest gjennom den og forsikret deg om at du passer for bruk av IPL. Når du har gjort dette, så er neste steg å barbere området du skal behandle. Deretter kan du ta frem din Alvaskin IPL Hårfjerner.

Begreper som brukes i artikkelen om Alvaskin IPL Hårfjerner.

Oversiden. Det er siden av produktet hvor det er en gullkantet farge rundt én knapp.

Undersiden. Dette er motsatt side av produktet hvor det ikke er gullkantet rundt knappen.

Pulse-knappen. Det er knappen på oversiden av Alvaskin IPL Hårfjerner med gull rundt.

Sett i stikkontakten og vend undersiden opp. Hold inn den blinkede grønne knappen i ett sekund og i løpet av kort tid vil du høre viften starte, og apparatet er klart til bruk. Vend apparatet over til oversiden slik at du ser "Pulse"-knappen med gullkant. Det er ikke nødvendig med beskyttelse for øynene, men hvis du ønsker kan du ha på et par med solbriller for ekstra trygghet.

Alvaskin IPL Hårfjerner er nå klar til bruk. Du vil nå se to lys som er blått og rosa. Det blå indikerer  valgt intensitet. Det starter alltid på det laveste som er 1 av 5. For å justere opp trykker du én gang på den samme knappen som du startet apparatet med. Det rosa lyset indikerer om apparatet er i kontakt med hud. Hvis det blinker er det i kontakt og klar til bruk, hvis ikke så er det ikke i kontakt.

Stamp Mode. Denne modusen gir et blink hver gang du trykker på "Pulse"-knappen og er i kontakt med huden. Som standard er denne modusen aktivert ved oppstart.

Glide Mode. Denne modusen aktiveres ved at du holder apparatet inntil huden og holder inn "Pulse"-knappen. Det vil da blinke hvert halve sekund, og du slipper å ta apparatet av huden mellom hvert blink.

Auto Mode. Aktiveres ved å holde inn "Pulse"-knappen mens den ikke er i kontakt med huden. Her vil du kunne ha mer kontroll på når maskinen blinker, da den kun blinker når den er i kontakt med huden. Her må du løfte maskinen mellom hvert blink, men i motsetning til Stamp Modus slipper du å trykke på “Pulse”-knappen før hvert blink.

I motsetning til andre IPL-apparater kan du bruke Alvaskin IPL Hårfjerner i moduser. Du kan velge mellom tre metoder som er Stamp Mode, Glide Mode og Auto Mode.

Vi anbefaler å starte med Stamp Mode, som er standardmodusen, og deretter gå over til de to andre når man er mer komfortabel med apparatet.

Det samme gjelder valget om intensivitet på apparatet. Alvaskin IPL Hårfjerner har fem nivåer, og vi anbefaler alle å starte med det laveste og bevege seg opp etterhvert. Da er vi klare til å gå løs på de kroppsdelen som vi kan og ønsker å behandle.

De vanligste områdene å behandle er armer, underarmer, lår, legger, overkropp, bikinilinjen og deler av fjeset. Disse deler vi inn i kategorien store områder, små områder og ansiktet som vi skal gå gjennom i neste del.

Å behandle leggene med Alvaskin IPL Hårfjerner er enkel øvelse i Auto Mode.

Behandling av større områder

Denne delen gjelder for områder som armer, mage, lår og legger. Vi anbefaler at du bruker "Auto Mode" for å dekke et  stort område på en effektiv og trygg måte. Aktiver denne modusen ved å holde inn "Pulse"-knappen til det blå lyset for intensitet begynner å blinke.

Det er viktig å dekke alle delene av området, så her anbefaler vi å starte på toppen og jobbe seg systematisk fra topp til bunn, og flytte et område til siden når man har behandlet området. Et tips er å løfte opp apparatet hvis du synes det blir for varmt i mellom hvert blink.

Behandling av små områder

Denne delen gjelder for underarmer, armhuler og bikinilinjen. For dette området anbefaler vi å bruke "Glide Mode". Denne modusen aktiverer du ved å holde inn "Pulse"-knappen mens du er i kontakt med huden. Da vil den blinke hvert halve sekund, så fremt du holder knappen inne.

Som i forrige steg er det å jobbe seg systematisk over området viktig. I de små områdene er det vanskeligere å komme til, så vær nøye å behandle hver del av området du ønsker fritt for hår. Et godt råd er å unngå behandling av samme området flere ganger, da du øker sjansen for bivirkninger.

Behandling av ansiktet

Denne delen gjelder kun for kvinner, og det er viktig at du har lest bruksanvisningen og gjenomført en test av huden din med IPL. Det betyr å behandle en liten del av fjeset og vente noen dager.

Hvis hudtesten går bra og du er egnet for bruk, så anbefaler vi å bruke "Stamp Mode" for denne delen som Alvaskin IPL Hårfjerner starter i. Før du starter må du fjerne alle synlige hår, kosmetikk, lotions og kremer fra området du ønsker å behandle.

Før du trykker på "Pulse"-knappen, må du lukke øynene eller se bort fra apparatet for å unngå det sterke lyset, da apparatet er veldig nære øynene sammenlignet med behandling av små og store områder på kroppen.

Normalt er det problemfritt å bruke i deler av ansiktet, men vi anbefaler sterkt lese bruksanvisningen og være påpasselig når man bruker det i ansiktet.

Oppsummering

I denne artikkelen har du lest om IPL som står for intens pulserende lys som fungerer som en puls som setter hårsekkene i pausemodus. Det fungerer godt for de med mørkere hår enn hud.

Et IPL-apparat er enkelt å bruke, og har flere moduser og du kan selve styre intensiteten på det.

Å behandle større områder på kroppen gjør man i "Auto Mode" med Alvaskin IPL Hårfjerner og de små områdene gjør man med "Glide Mode". Når du skal behandle ansiktet er det viktig å være forsiktig og ha utført en hudtest først.

Nå håper jeg du har lært mer om hvordan du bruker et IPL-apparat, og kanskje du ble tryggere på hvordan du kan få mye verdi ut av et slikt IPL-apparat.

Den enkleste, mest effektive måten å fjerne uønsket hår:

Alvaskin® IPL Hårfjerner

2.699 kr

Fjern hår uten barberhøvler, voksing eller dyr behandling i klinikk. Få en silkemyk hud hele året med Alvaskin IPL Hårfjerner.

LES MER OM ALVASKIN IPL