IPL vs Barbering: Hvor mye koster det? – Alvaskin

Skrevet av Stine Hallsten |  4 minutter lesetid

IPL vs Barbering: Hvor mye koster det?

Fra en jente til en annen, å holde huden myk og hårfri koster er ikke billig! Selv husker jeg at jeg søtt og stadig gikk til innkjøp av nye høvler, skum og kremer. Venus og Gilette var de merkene jeg brukte oftest, og i en periode abonnerte jeg også på barberhøvler fra et annet merke. Jeg husker alle de små summene, men hvor mye koster det egentlig? Vet du det?

Jeg vil i denne artikkelen se på hvor mye det egentlig koster å holde huden fri for hår ved hjelp av barbering. Videre vil jeg se på hårfjerning ved hjelp av IPL-teknologi som et alternativ, nettopp for å se hva som er smartest for lommeboka. Dersom du er usikker på om et IPL-apparat er en god investering kan denne artikkelen svært nyttig for deg.

INNHOLD

  • Barbering og statistikk
  • Et liv med barbering
  • Kostnad ved bruk av billige høvler
  • Kostnad ved bruk av dyre høvler
  • Dyre vs billige barberhøvler
  • IPL-apparat til hjemmebruk - Et rimeligere alternativ?
  • Hva koster hårfjerning med IPL-teknologi?

Barbering og statistikk

Det Amerikanske Instituttet for Laser og Hudpleie gjennomførte nylig en større studie hvor de spurte 540 kvinner om deres foretrukne metode for hårfjerning, deres holdninger til metoden og kostnaden tilknyttet metoden.

Undersøkelsen viste at respondentene i gjennomsnitt ville komme til å bruke 58 dager av livet sitt på hårfjerning. Selv om voksing, laser og enkelte andre hårfjerningsmetoder ble nevnt var det en klar overvekt av respondentene som hadde barbering som sin foretrukne metode for hårfjerning. Så hvilke kostnader ligger i denne barberingen? La oss se på et eksempel

Kvinner bruker i gjennomsnitt 58 dager av sitt liv på barbering

Et liv med barbering

Jeg vil videre ta deg gjennom et svært realistisk eksempel på hvordan mitt og mange andres liv med barbering kan koste deg. La oss si at man barberer seg fra man er 13 til 50 år, totalt 37 år med barbering.

Jeg vil videre ta deg gjennom noen regneeksempler for å vise hvor mye barbering koster gjennom 37 år. Det blir noen tall her, så hold tungen rett i munnen - tallene vil sjokkere deg!

Kostnad ved bruk av billige høvler

Man barberer seg gjerne 3-4 ganger i uken og bruker 15 minutter hver gang. Barberhøvelen blir sløv og må byttes. La oss nå først ta utgangspunkt i at du bruker de rimelige variantene på markedet, la oss si 100kr for 10stk høvler. Ved bytta av høvel to ganger i uken bruker du 104 høvler i året, altså 1.004kr per år. Over 37 år blir dette 38.480kr. Men, man kan ikke barbere seg uten en krem/skum. La oss si denne koster 30kr per boks og varer i en måned. 30kr per måned over 37 år tilsvarer 13.320kr, kun på krem eller skum! Legger vi sammen kostnadene for skum/krem med høvler (de billige typene) havner vi på spinnville 51.800kr brukt på barbering!

Regneeksempel billige barberhøvler
Barberinger i uken: 3-4 stk
Pris per høvel: 10 kr
Bytter av høvel per uke: 2 ganger
År med barbering: 37 år
Total pris barbering: 38.480kr

Pris boks barberskum: 30kr
Tid en boks varer: 1 måned
År med barberskum: 37 år
Total pris barberskum: 13.320kr

Total pris  51.800kr

Kostnad ved bruk av dyre høvler

Som du vet er det stor forskjell på kvaliteten på ulike høvler. La oss for dette eksemplet se hva som skjer om man benytte dyrere høvler fra kjente merker som Venus eller Gillette.

La oss her si at en høvel for enkelhets skyld koster 100kr, og at du kjøper et nytt håndtak en gang i året som et resultat av at du mister det gamle (Som jeg alltid gjorde på reise....) eller bytter til nyere typer. Over 37 år blir dette 3.700kr, kun for håndtaket. En pakke med utskiftbare blad koster rundt 220kr. La oss for regneeksemplet anta at et hode varer i en uke, slik at du bruker 52 hoder per år. Dette blir ca 6 pakker i året, som utgjør 1.320kr i året kun på barberbladene. Vi forutsetter her at vi ikke trenger skum, pga gel på bladhodet. Legger vi sammen bladene og håndtakene havner vi her på 48.840kr gjennom et liv med barbering.

Regneeksempel dyre barberhøvler
Barberinger i uken: 3-4 stk
Pris per håndtak: 100 kr
Bytter av håndtak per år: 1 gang
Antall blader per pakke: 8 stk
Pris per pakke med blad: 220 kr
Tid et blad varer: 1 uke

Pris boks barberskum: 0 kr*
*Ingen behov for skum


Total pris  48.840kr

Dyre vs billige barberhøvler

Som vi der av regneeksemplene over havner vi omtrent likt på pris enten vi velger billige lavkvalitetshøvler eller dyrere merker. Her har vi imidlertid ikke tatt hensyn til evt plager som kan følge med bruk av billige høvler, slik som små kutt eller uttørket hud. Vi anbefaler derfor at du heller velger de litt dyrere høvlene dersom du skal benytte barbering som din metode for hårfjerning. 

IPL-apparat til hjemmebruk - Et rimeligere alternativ?

Som jeg innledet denne artikkelen med ville komme inn på et alternativ til barbering som metode for hårfjerning, nemlig hårfjerning med IPL-teknologi.

IPL står for Intens Pulserende Lys, og er en kjent metode for hårfjerning. Lys som sendes fra et IPL-apparat er et såkalt bredspektret lys som bidrar på en trygg og effektiv måte å sette hårsekkene i pausemodus. Teknologien var tidligere forbeholdt skjønnhetsklinikker men finnes nå i apparater til hjemmebruk. Det beste med IPL-teknologi er at det er blant de billigste metodene som finnes for hårfjerning, og samtidig er en av de metodene som lar deg bruke minst tid på hårfjerning.

Hva koster hårfjerning med IPL-teknologi?

For dette eksemplet vil vi ta utgangspunkt i IPL-behandlinger du kan gjøre hjemme. Prisen for et IPL-apparat varierer normalt fra 2.000kr-5.000kr. Apparatet varer så normalt et sted mellom 5-10 år med normal bruk (Ja du leste riktig!), noe som betyr at det er svært rimelig enten du velger en dyr variant eller en litt rimeligere.

Her hos Alvaskin selger vi vårt apparat til 2.000kr, du får da også tilgang til vårt IPL ekspertteam som personlig kan følge deg opp og som står klare til å svare deg ved evt spørsmål helt uten ekstra kostnad. Fordi vårt apparat varer har 300.000 lysglimt vil du ved normal bruk kunne ha vårt ditt IPL-apparat i 10 år, noe som tilsvarer kun 1.000kr per 10 år. For å sammenligne med barbering tilsvarer dette da kun 4.000kr i hårfjerningskostnader i løpet av et liv.

Og du, det beste av alt er at du kun trenger å bruke IPL-apparatet en gang hver 1-2 måned for å vedlikeholde en hårfri hud!

Hvile metode bruker du for hårfjerning? Fortell oss gjerne på hei@alvaskin.no :) 

Den enkleste, mest effektive måten å fjerne uønsket hår:

Alvaskin® IPL Hårfjerner

2.699 kr

Fjern hår uten barberhøvler, voksing eller dyr behandling i klinikk. Få en silkemyk hud hele året med Alvaskin IPL Hårfjerner.

LES MER OM ALVASKIN IPL