Skrevet av Stine Hallsten |  5 minutter lesetid

Hvordan fungerer IPL, og passer det for alle?

En ny hårfjerningsmetode tar norske hjem med storm, og behandlingen utføres med et apparat som sender ut lysimpulser kalt IPL. Tidligere var apparater med lysimpulser forbeholdt profesjonelle klinikker, men nå kan alle kjøpe det. Men hvem passer IPL for, og hvordan fungerer det? I denne artikkelen får du noen konkrete svar.

INNHOLD

  • Hva er IPL-behandling?
  • Hvordan stopper IPL hårvekst?
  • Hvorfor fungerer IPL bra?
  • Hvem passer IPL for, og ikke?
  • Oppsummering

Hva er IPL-behandling?

En IPL-behandling består av å bruke et IPL-apparat på et område på kroppen med et mål om å stoppe hårveksten i området. Det gjør man ved å sende inn lysimpulser gjentatte ganger over en periode.

IPL står for intenst pulserende lys, og det er disse lysimpulsene som sendes ut fra IPL-apparatet ved behandling. Det er trygt, effektivt og ikke minst rimelig å bruke et slikt apparat sammenlignet med andre metoder for hårfjerning.

Les også: IPL vs Barbering: Hvor mye koster det?

Etter tilstrekkelig med IPL-behandlinger kan man droppe barberingen.

Hvordan stopper IPL hårvekst?

Først må du vite hvordan kroppen produserer hårvekst. Under huden er det hårsekker som vokser ii  ulike sykluser. I noen perioder produserer de nye hår og andre ganger er hårsekkene i pausemodus.

Når man gjør en IPL-behandling sender man mange lysimpulser gjennom huden, og behandlingen sørger for at hårsekkene blir varmet opp til et nivå de ikke tåler. Det medfører at de går i pausemodus.

Når hårsekkene er i pausemodus, så bidrar det til stopp av ny hårvekst. Ved gjentatte behandlinger så sørger man for at alle hårsekkene i et område går i pausemodus. Da vil håret stoppe å vokse ut igjen når du har gjennomført en behandlingsplan.

Les også: Hvilke resultater får man med IPL?

Hvorfor fungerer IPL bra?

Det fungerer bra fordi lysimpulsene smertefritt setter hårsekkene i pausemodus og det krever lite innsats fra deg som bruker av IPL-apparat.

Det er faktisk smertefritt å bruke IPL-apparat. Lysimpulsene varmer kun opp hårsekkene, og du vil kjenne en svak følelse når du behandler kroppen.

Som bruker av IPL-behandling så krever det kun at du behandler området én gang per uke. Selve behandlingen avhenger av størrelsen på området. Normalt tar det kun mellom 2-5 minutter per gang.

Behandlingsrutine for Alvaskin IPL Hårfjerner.

Barbere. Før hver behandling må du barbere området du skal behandle med IPL-apparatet.

Intensitet. For best resultat bør du sette høy intensitet for å sette hårsekkene i pausemodus.

Behandle. Påse at du behandler området nøye slik at du får behandlet alle hårsekkene.

Hvem passer IPL for, og ikke?

IPL-behandling passer best for de med mørkere hår enn hud. Det skyldes at hårsekkene inneholder nok pigmenter til at de trekker til seg all varmen fra lysimpulesene, og deretter går i pausemodus.

Derimot passer ikke IPL for alle fordi det er avhengig forskjellen mellom hårfarge og hudfarge.

Har man ikke mørkere hår enn hud, så vil hårsekkene ikke ha nok pigmenter for å fange opp all varmen. Det medfører at man ikke får satt hårsekkene i pausemodus, og ikke får gode resultater med IPL.

Les også: Hvordan bruke et IPL-apparat?

Oppsummering

I denne artikkelen har vi lært at IPL-behandling går ut på å behandle kroppen med et mål om å stoppe hårveksten i området. IPL stopper hårvekst ved å sette hårsekkene i pausemodus med varme.

Det fungerer godt fordi det er det er smertefritt og krever lite av deg å gjennomføre. I tillegg passer IPL godt for de med mørkere hår enn hud, og ikke for de med lys hud og lyst hår eller mørk hud og mørke hår.

Den enkleste, mest effektive måten å fjerne uønsket hår:

Alvaskin® IPL Hårfjerner

2.499 kr

Fjern hår uten barberhøvler, voksing eller dyr behandling i klinikk. Få en silkemyk hud hele året med Alvaskin IPL Hårfjerner.

LES MER OM ALVASKIN IPL